logo

14 Ocak 2014 Salı

BDR ADMİNİSTRATOR

BDE ADMİNİSTRATOR
         Denetim masasının en önemli elemanlarından biridir. Denetim masasındaki simgeyi tıkladığımızda aşağıdaki gibi pencere ekrana gelecektir. (bkz.resim-4)
BDE Administrator veri tabanı ile ilgilidir. Kullanılacak veri tabanlarının ve bunlara sahip olan dosyaların ilişkilendirilmesinde ve birbirlerine bağlanmasında BDE Administrator' un önemi ve gerekliliği vardır.
BÖLGESEL AYARLAR
         Bölgesel ayarlar ile ilgili ayarları yapabilmek için önce Denetim Masası penceresindeki Bölgesel Ayarlar simgesine çift tıklayın...
     Bölgesel ayarlar başta zamanı gösterme biçimi, para birimi ve sayıları ayırmak için kullanılan karakterlerin düzenlenmesini sağlar. Bu karakterler her ülkeye göre farklıdır. Özellikle uygulama programlarında karşılaşılan birçok sorun bu ayarlamaların yapılmamasından kaynaklanır. Bu pencere 5 katmandan oluşur.Bunlar Bölgesel Ayarlar, Sayı, Para Birimi, Saat, Tarih dir.
   
Bölgesel Ayarlar Katmanı:
         Bu katmanda kullanılacak olan karakterlerin ve ayarların hangi ülke standartlarında olacağı belirlenir. Bunun için ekranda görülen combobox' tan istenilen seçenek işaretlenir. 


Sayı Katmanı:
         Bu katman, decimal(onlu) sayı ayracı(kuruşları göstermek için) kullanılır. Ayrıca sayıların basamaklarını ayırmak için (grouping character) kullanılan karakterlerin seçilmesini sağlar. 


Para Birimi Katmanı:      
  Bu katman, para biriminin seçilmesini, para birimi simgesinin yeri, ondalık karakterinin simgesini basamak sayısı gibi değişiklikleri yapmamızı sağlar. 


 
Saat Katmanı:
         Bu katman, saat bilgisinin biçimi ve ayracının seçilmesini sağlar. 


 
Tarih Katmanı:
         Bu katman, Tarih bilgisinin biçimi ve ayracının seçilmesini sağlar. 

0 yorum:

Yorum Gönder